Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-06@00:20:27 GMT

فرصت‌های موجود در ایران در حوزه علوم اعصاب

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۳۷۵۲۳

فرصت‌های موجود در ایران در حوزه علوم اعصاب

مشاور عالی معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری در امور توسعه علوم شناختی با بیان این که واقعیت مجازی و افزوده مجازی به سرعت در حال تحول است، گفت: هوش مصنوعی می‌تواند به این فناوری بسیار کمک کند. متاورس و بهره‌برداری از آن در حوزه پزشکی نیز به پیشرفت واقعیت مجازی کمک می‌کند، به طوری که فضاهای طبیعی‌تری را برای اهداف درمانی فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایران اکونومیست، دکتر کمال خرازی در نهمین دوره همایش بین‌المللی علوم شناختی که در دانشگاه خوارزمی در حال برگزاری است، درباره کاربرد واقعیت مجازی در پیشگیری، سنجش و درمان PTSD، گفت: نرم‌افزارهای واقعیت برای شبیه‌سازی محیط طبیعی کاربرد دارد. اگر واقعیت مجازی به خوبی طراحی و ساخته شود، می‌تواند کاربر را در صحنه غوطه‌ور کند و تجربه‌ حضور در محیط واقعی را پدیدآورد. هدف سامانه غوطه‌ور ساز این است که دنیای بیرونی را با دنیای مجازی جایگزین کند تا از نظر روانی تجربه خاصی به وجود آورد. 

وی ادامه داد: واقعیت مجازی و افزوده مجازی به سرعت در حال تحول است؛ هوش مصنوعی می‌تواند به این فناوری بسیار کمک کند. متاورس و بهره‌برداری از آن در حوزه پزشکی نیز به پیشرفت واقعیت مجازی کمک می‌کند، به طوری که فضاهای طبیعی‌تری را برای اهداف درمانی فراهم می‌کند. غوطه‌ور شدن کاربر به وسیله متاورس در فضای ایجاد شده، باعث می‌شود بیمار احساس طبیعی‌تری نسبت به محیط مجازی پیدا کند. 

فراهم شدن شرایط همکاری بیشتر در فعالیت‌های پژوهشی میان‌رشته‌ای

دکتر علیرضا مرادی، رئیس نهمین همایش بین‌المللی علوم شناختی نیز در این مراسم اظهار کرد: نهمین همایش بین‌المللی علوم شناختی با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی با هدف کمک به رشد و توسعه فعالیت‌های علمی تحقیقاتی در حوزه‌های مختلف علوم شناختی و ارائه آخرین یافته‌ها و دستاوردهای علمی محققان داخلی و خارجی برگزار می‌شود. این همایش، شرایط همکاری بیشتر در فعالیت‌های پژوهشی میان‌رشته‌ای را فراهم می‌کند. 

وی با بیان اینکه در این همایش ضمن طرح نتایج تحقیقات بنیادی و کاربردی در زمینه علوم شناختی و کارکردهای مختلف مغز، صاحب‌نظران در قالب سخنرانی‌های کلیدی، پنل‌های تخصصی و کارگاه‌های آموزشی دیدگاه‌های علمی خود را مطرح می‌کنند، توضیح داد: مباحث علمی در حوزه‌های علوم اعصاب شناختی، روان‌شناسی شناختی، آموزش و پرورش شناختی، زبان‌شناسی شناختی، فلسفه ذهن، هوش مصنوعی، مدل‌سازی شناختی، نقشه‌برداری مغز، بازتوانی شناختی، ارزیابی شناختی، ابعاد شناختی اختلالات مختلف، شناخت اجتماعی، خلاقیت و شناخت، رسانه و شناخت، فناوری‌های واسط مغز و رایانه مطرح می‌شود. این همایش با حمایت شماری از مراکز علمی پژوهشی کشور نظیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی و بهداشتی ایران و برخی دانشگاه‌های دیگر توسط مؤسسه آموزش عالی علوم شناختی برگزار می‌شود.

رئیس مؤسسه آموزش عالی علوم شناختی افزود: گروهی از محققان، پژوهشگران و اساتید حوزه‌های علوم شناختی، محققانی از چندین کشور مسلمان با حمایت بخش علمی سازمان کنفرانس اسلامی و نیز سخنرانانی از دانشگاه‌های کشورهایی مانند استرالیا، کانادا، آمریکا و دیگر کشورها در این همایش شرکت می‌کنند.

تاسیس رشته هوش مصنوعی در پزشکی

دکتر محمد تقی جغتایی، رئیس انجمن علوم اعصاب ایران و مشاور عالی ستاد علوم و فناوری‌های شناختی در امور آموزش نیز در این همایش درباره ظهور علوم اعصاب در نیمه دوم قرن بیستم، فرصت‌های موجود در ایران در حوزه علوم اعصاب، تاسیس ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی، تاسیس رشته علوم اعصاب در وزارت بهداشت و تاسیس رشته علوم اعصاب شناختی و سایر گرایش‌ها در وزارت علوم، ایجاد زیرساخت‌ها از جمله تاسیس آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز، ایجاد بیش از ۴۰ آزمایشگاه و مراکز تحقیقاتی در این حوزه، تاسیس انجمن علوم اعصاب ایران، تاسیس بالغ بر ۴۰ انجمن دانشجویی نظیر انجمن صدرا و...  برگزاری دوره‌های MD_PhD و پزشک پژوهشگر، برگزاری دوره‌های Scientific physician برای دستیاران، فرصت‌های مطالعاتی دانشجویان دکتری تخصصی و رزیدنتی، ارتباط مؤثر ایرانیان با مجامع بین‌المللی علوم اعصاب از جمله FAONS, IBRO, SFN سخنانی را ارائه کرد.

وی همچنین به برخی از فرصت‌های موجود در ایران در حوزه علوم اعصاب از جمله تاسیس رشته هوش مصنوعی در پزشکی، ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه تولیدات علوم اعصاب و شناختی، ایجاد شتاب‌دهنده و مراکز نوآوری، گرایش سایر رشته‌ها از جمله روانشناسی، مهندسی، بیولوژی، علوم پایه پزشکی ، (فیزیولوژی آناتومی و ...)، دستیاران پزشکی (نورولوژی، روانپزشکی و ...) برای مطالعه در علوم اعصاب، گرایش دانشجویان دوره کارشناسی و پزشکی عمومی به ادامه تحصیل در حوزه‌های علوم اعصاب و ... اشاره کرد.

 

تسهیل زندگی ثمره تلاش دانشمندان است

دکتر عزیزالله حبیبی، رئیس دانشگاه خوارزمی نیز اظهار کرد: بسیار خرسندیم که میزبان نهمین همایش بین‌المللی علوم شناختی در دانشگاه خوارزمی هستیم. دانشگاه خوارزمی، ۱۲ هزار و ۶۰۰ دانشجو و بیش از ۵۰۰ عضو هیئت علمی دارد که در  ۱۵ دانشکده در رشته‌های علوم فنی، علوم پایه و علوم انسانی مشغول به تحصیل و تدریس هستند. همچنین پژوهشکده‌های بلایای طبیعی، نفت و پلاسما با رویکرد حل مسئله، شناخت مشکلات روز جامعه و پاسخگویی به نیازها در این مرکز آموزشی احداث شده‌اند. 

وی ادامه داد: انسان با هر نگرش و دیدگاهی تلاش می‌کند بر محیط پیرامون خود مسلط شود. هرچقدر میزان بهره‌مندی بیشتر شود، آسایش و راحتی بیشتری برای انسان به ارمغان می‌آورد. برخورداری انسان از تسهیلات، ثمره تلاش دانشمندان حوزه‌های مختلف است. 

به نقل از دانشگاه خوارزمی، نهمین دوره همایش بین‌المللی علوم شناختیبه همت مؤسسه آموزش عالی علوم شناختی و دانشگاه خوارزمی از ۲۸ اردیبهشت در دانشگاه خوارزمی آغاز به کار کرده و تا فردا ۳۰ اردیبهشت ماه ادامه دارد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: دانشگاه خوارزمی ، همایش علوم شناختی ، واقعیت مجازی ، علوم شناختی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: دانشگاه خوارزمی همایش علوم شناختی واقعیت مجازی علوم شناختی همایش بین المللی علوم شناختی علوم و فناوری های شناختی دانشگاه خوارزمی واقعیت مجازی علوم اعصاب هوش مصنوعی توسعه علوم تاسیس رشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۷۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیح دانشگاه تهران درباره پست جدید همسر ابراهیم رئیسی

رییس دانشگاه تهران با صدور احکامی همسر رییس جمهور و معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور را به عنوان عضو هیات اجرایی جذب دانشکده خانواده این دانشگاه منصوب کرد.

به گزارش مهر، رئیس دانشگاه تهران در این مراسم با اعطای حکمی انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور را به عنوان عضو وابسته هیأت علمی و عضو هیأت اجرایی جذب هیأت علمی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران معرفی و منصوب کرد. محمد مقیمی، همچنین جمیله علم الهدی عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی و همسر رئیس جمهور را به عنوان عضو دیگر هیأت اجرایی جذب هیأت علمی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران معرفی کرد.

روابط عمومی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران، نسبت به برخی حاشیه‌سازی‌ها درباره بهره‌مندی از ظرفیت شخصیت‌های حقوقی مرتبط با مأموریت‌ها و فعالیت‌های این دانشکده، واکنش نشان داد.

متن توضیح روابط عمومی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به این شرح است:

باسمه تعالی

در پی انتشار هدفمند برخی اخبار در خصوص انتصابات صورت گرفته در دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به استحضار عموم دانشگاهیان می‌رساند که دانشکده علوم خانواده با هدف تأمین نیروی انسانی متخصص در راستای تحکیم بنیان خانواده، افزایش مشارکت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زنان، توجه به عرصه خانواده، جمعیت و سلامت آن، تولید دانش بومی، بازبینی و طراحی رشته‌های مرتبط به منظور کاهش چالش‌های این حوزه و بر اساس اصول حاکم بر قانون اساسی، منویات مقام معظم رهبری و سیاست‌های دولت مردمی شکل گرفته است. برای تحقق اهداف مذکور، شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده تشکیل گردیده است که برخی از کارکردهای مورد انتظار این شورا عبارتند از:

• سیاستگذاری و نیازسنجی برای جذب هیأت علمی دانشکده بر اساس سیاست‌ها و استانداردهای دانشگاه تهران؛

• تعیین راهبردها برای متمرکزسازی و ایجاد پایگاه علمی، پژوهشی، تخصصی و همچنین اجرایی در راستای بهبود نقش‌پذیری خانواده در نظام اجتماعی در قالب نگرش خانواده به مثابه بنیان اجتماع.

• تجمیع میان رشتگی‌های موجود در حوزه مطالعات خانواده و رشته‌های مشابه

• زیست بوم‌سازی و توسعه چندبعدی فعالیت‌های مرتبط با خانواده، زنان و جمعیت

• توسعه مطالعات میان رشتگی با هدف قرار دادن محور سلامت خانواده از منظرهای سلامت اجتماعی، سلامت جسمی، روحی، معنوی و فکری

• طراحی الگوهای علمی و نهادهای پژوهشی برای توسعه و ارتقای شاخص‌های رفاه اجتماعی بر پایه و محوریت خانواده

• تقویت مشارکت اجتماعی خانواده محور و زنان در مواردی همچون نوآوری، کارآفرینی، اقتصاد خانواده محور و کارآفرینی مبتنی بر مشارکت خانواده

• طراحی سازوکارها و برنامه‌ها به‌منظور مشارکت فعال و پویا در حوزه مسائل و چالش‌های مرتبط با خانواده

• طراحی سازوکارهای عملیاتی به‌منظور پرورش و ارتقای شایستگی‌های پژوهشگران کوشا در حوزه خانواده

شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده مرکب از اعضایی با شخصیت حقوقی و حقیقی است که برخی از اعضای حقوقی آن عبارتند از:

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر انسیه خزعلی)

دبیر ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر جمیله علم الهدی)

دبیر ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر فهیمه فرهمند پور)

مشاور امور زنان و خانواده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (خانم دکتر فخرالسادات نصیری)

مشاور امور زنان و خانواده رئیس دانشگاه تهران (خانم دکتر فاطمه یزدیان)

علاوه بر شخصیت‌های حقوقی مذکور، برخی شخصیت‌های علمی و دانشگاهی فعال در حوزه زنان و خانواده از دانشگاه تهران و سایر دانشگاه‌های ایران و جهان نیز عضو حقیقی شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده هستند که توسط رئیس دانشگاه تهران منصوب شده و یا خواهند شد.

همچنین دانشکده علوم خانواده به منظور تحقق مطالبه رئیس محترم دانشگاه تهران جهت ایفای نقش محوری در زمینه فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی و حل مسائل حوزه زنان و خانواده در کشور، علاوه بر جذب اعضای هیأت علمی جوان، از ظرفیت استادان پیشکسوت و برجسته دانشگاه‌های مختلف که دارای تخصص‌های مرتبط با رشته‌ها و گروه‌های آموزشی این دانشکده هستند، به صورت استاد وابسته بهره خواهد برد.

دیگر خبرها

  • پیشرفت‌های خیره کننده ایران در حوزه سلامت مادران
  • تهران و قم میزبان همایش دین‌، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • از اثر دانینگ کروگر چه می‌دانیم؟
  • همایش شاهنامه و امر سیاسی برگزار می‌شود
  • بیش از ۱۵۰ بهورز در سال جاری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد جذب می‌شوند
  • علی ربیعی: حدود 5 میلیون نفر در دانشگاه‌ها در حال تحصیل هستند/ رابطه معناداری بین رشته‌های تحصیلی و فرصت‌های شغلی موجود وجود ندارد/ بخش اعظمی از جمعیت فعال تحصیل کرده، دچار نوعی فاصله بین وضع موجود و انتظار از زندگی شده‌اند
  • توضیح دانشگاه تهران درباره پست جدید همسر ابراهیم رئیسی
  • توضیح دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران درباره حاشیه‌های اخیر
  • واکنش دانشگاه تهران به حواشی برخی انتصابات در دانشکده خانواده